Lepo i ukusno! Dekorativno pecivo „Zmaj sreće“ iz Fušana je sada dostupno!

Podeli:

Mešanje, farbanje i oblikovanje testa, pod veštim rukama Ću Baole, majke rođene 1985. godine u Fušanu u gradu Jentaj, transformisano je u „Zmaja sreće” koji nosi zlatni ingot.

„Dekorativno pecivo je najčešće korišćeno pecivo u oblasti Điaodong. Tokom festivala svako domaćinstvo pravi ovu vrstu ručno rađenog peciva.“ Ću Baole je izjavila prisutnim novinarima i dodala da je ova godina godina Zmaja, a poklon set “Zmaj sreće” je veoma popularan, koji nije samo atraktivanog izgleda, već ima i skrivenu „misteriju“. Svaki Zmaj sreće ima 6 velikih 6 malih ingota kao i 6 vrećica za sreću, što znači da će život biti berićetan, blagosloven i sa mnogo dece u godini Zmaja.

„Imamo ukupno 10 kompleta poklon setova za godinu Zmaja ove godine, uključujući i tradicionalnu poklon kutiju sa žižulama i semenkama lotosa, poklon kutiju za blagoslov Nove godine i set lavova i zmajeva. Neki poklon setovi su pogodni za klijente, a neki su za upotrebu prilikom novogodišnje večere. Može se mešati i kombinovati prema potrebama kupca.“ rekla je Ću Baole sa osmehom dok je pravila pecivo. Svakog dana je mnogo porudžbina kako se bliži proslava Nove godine.Ona i drugi prodavci svakodnevno odlaze u pekare u 8 sati kako bi spremali povrće i mesili testo do 22 sata. Čak ni četrnaestočasovno opterećenje svakog dana ne može umanjiti njihov entuzijazam za pravljenje peciva, slikovito ga objašnjavajući „umorni, a srećni“.

„Moje najveće dostignuće tokom izrade dekorativnog peciva više od četiri godine je to što sam postala prijateljica svojim kupcima, koji su od stranaca postali ljudi sa kojima sam izgradila odnos pun poverenja.

Veoma sam srećna kada vidim njihove zadovoljne izraze lica kada dobiju naše dekorativno pecivo. Zadovoljna i veoma srećna“, rekla je Ću Baole novinarima.

(Autor: Čen Juning)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga