Restore i Nepalac na ZROK Festu 19. avgusta

Podeli:

U Kulturnom centru Zrenjanina od 22. jula do 19. avgusta posetioce očekuju  rokenrol svirke. Ove godine  nastupi rokenrol bendova organizuju se  pod nazivom ZROK Fest. Predviđeno je da svake subote u Amfiteatru Kulturnog centra od 22 sata nastupi određeni broj bendova. Ovogodišnji koncept organizovanja, nastupi i predstavljanja zrenjaninskih i gostujućih muzičara (bendova), pregled (muzičkih) aktuelnosti, izvođenje bendovskih hitova obogaćuje muzičku ponudu  ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima u okviru ovog letnjeg zrenjaninskog  rokenrol festa koji iznova sadržajno usmerava pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.

Restore je mladi ženski trio iz Zrenjanina koji se bavi tvrdim zvukom sa HC,metal rifovima i grunge vokalima. Bend nastao krajem 2021. god i od tada je vrlo aktivan sa svirkama. Bend je delio binu sa bendovima poput Overdrive, Blanlfile, Remedy, Trash Union, Quasarborn, Alitor.. i svirao na festivalima: Lazarus fest, Sample fest, Overload metal festival, Urban muse fest… Tekstovi se bave temama realnosti, slobode, lojalnosti, emocija.. Takodje, bend iza sebe ima album prvenac “Revolt”, a u poslednje vreme promoviše pesme za novi album, tako da će publika moći da čuje 5 novih pesama.

Bend je nastao 2020.godine u vreme kada je pandemija zatvorila vrata muzičkoj umetnosti. Ostavši uporan u svojoj stvaralačkoj ideji, bend je u prethodnom periodu stvorio 30-ak kompozicija i izabrao 17, koje su u procesu snimanja već koncipiranog prvog albuma. Za sada su urađena četiri spota, za numere “Beton”, “Jedno Mesto”, “Trag” I “Kao u stripu da živim”, koje se mogu naći na platformama YouTube, SoundCloud I Bandcamp.
Nepalac se prvi put predstavio publici avgusta 2022.godine u okviru programa Zrok, gde je pobrao I prve simpatije publike. Pored toga, singlovi “Beton”, “Jedno mesto”, “Trag” I “Kao u stripu da živim”, slušani su i onine i putem radio stanica širom regije. Izdvojili bismo izbor za Hit dana Radia 202 (“Kao u stripu da živim”), I izbor za hit dana I za hit godine na Radio Trebinju u emisiji Darka Kurtovića (“Beton”). Nepalac deluje potpuno u “Do It Yourself” modu, bendu je na raspolaganju kućni muzički studio I mala filmska laboratorija, a u jesen 2022.godine uspostavljena je saradnja sa studiom “GIS-glazbena produkcija Rijeka”, gde je Matej Zec (Let3), uradio mastering singlova “Trag” i “Kao u stripu da živim”.
Okvirni plan je izlazak singla za singlom (uz propratne spotove), dok se ceo prvi, koncipirani album ne predstavi publici. Ovih dana Nepalac svira po Vojvodini, priprema realizaciju petog singla /spota i traži izdavačku kuću. Postava koja čini bend Nepalac je:
Nebojša Barać – vokali, klavijature Branislav Kokora – gitare Željko Ćurčić – bas gitara Nikola Veličković – bubnjevi i perkusije Siniša Stanojević – gitare.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga