Skip to content

Premijerka najavila koji đaci se vraćaju u klupe 1. septembra

Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra, izjavila je jutros premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, gostujući na TV Prva, rekla da Ministarstvo prosvete radi na uputstvu i da će u ponedeljak biti održan finalni sastanak, koju će Krizni štab u utorak usvojiti. Nakon toga ministar prosvete će obavestiti javnost kako će izgledati nastava u predstojećoj školskoj godini.

Ukazala je da će biti izdato uputstvo za roditelje, da se sa UNICEF-om, priprema i video koji će biti emitovan na svim nacionalnim frekvencijama, a koji se tiče ponašanja đaka u školama, ali i kako roditelji da obezbede da bolesna deca ne idu u školu, kako da se to proverava.

Upitana za univerzitete rekla je da tu država nema toliko ingerencije zbog autonomije univerziteta.

– Trudićemo se da im budemo na usluzi, da pružimo stručnu pomoć i sve ostalo. Preporuka je sve ono što je bilo do sada, da se na fakultetima drži nastava uz obavezne mere prevencije, nošenje maski, držanje distance, stalno čišćenje i provetravanje prostorija. Koliko tu sami fakulteti rade je do autonomije univerziteta – objasnila je ona.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:blic.rs

Foto:pixabay

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

All rights reserverd. Sva prava zadržana © 2020 RTV Santos