Investitor ne može da prečišćava vodu u Zrenjaninu, traži se rešenje

Podeli:

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić posetila je  Zrenjanin i na konferenciji za medije navela da je dobra vest da je postrojenje za prečišćavanje vode završeno,  ali da postoji problem, jer po Zakonu o komunalnim delatnostima privatna kompanija ne može da se bavi uslugom prečišćavanja vode iako i dalje JKP „Vodovod i kanalizacija“ doprema tu vodu korisnicima.

„Tu postoji „začkoljica“u zakonu, a to je moglo da se uradi preko javno-privatnog partnerstva, što bi bio drugačiji javni poziv. U ovom trenutku grad Zrenjanin će morati da preuzme fabriku i da se dogovori oko komercijalnih uslova Vlade Srbije“, rekla je ona.

Ona je navela da će svakako svu moguću podršku gradu Zrenjaninu pružiti i pokrajinska vlada kako bi se problem što pre rešio, a građani dobili uslugu koju čekaju već decenijama.

„Najpre sam mislila da je problem u Zakonu o vodama, ali nije, već u Zakonu o komunalnim delatnostima i on je potpuno jasan, to ne može da radi privatni partner, već grad Zrenjanin i u tom smislu će morati da preuzme fabriku“, navela je ona.

Ona je istakla da je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić već razgovarao sa bankom koja je kreditirala investitora i sa investitorom kako bi se našao najbolji model. Kako je navela, novac za izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode je već investiran, postrojenje je izgrađeno, tako da su „na korak od ispravne vode za građane Zrenjanina“.

Preostaje da se vidi kolikom brzinom će se rešavati ovaj bitan problem i kad će građani Zrenjanina dobiti prečišćenu vodu.

 

 

 

 

Foto:Aleksandar Blanuša

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga