Banat u borbi za šampionski tron

Podeli:

Stoni tenis: Od ponedeljka kreće finalna serija za naslov šampiona Srbije

Od ponedeljka 18. juna kreće finale ovogodišnjeg prvenstva u Super ligi stonotenisera. U finalu su kao i što se očekivalo Banat iz Zrenjanin i ekipa Crvene zvezde iz Beograda koja brani naslov najbolje ekipe iz prošle godine. Prvi meč se igra u Zrenjaninu u ponedeljak od 20 časova u Kristalnoj dvorani, revanš je dva dana kasnije u Beogradu, a eventualno treća utakmica u petak 22. juna ponovo u Zrenjaninu.

Ulog je veliki šampionski tron, ekipa Banata želi da osvoji petu jubilanu titulu, kapiten Ilija Majstorović i njegovi saigrači Marko Petkov, Đorđe Borčić, Nikola Strugarević i Aleksa Adamović žele da titulu vrate u grad na Begeju. Najveća prepreka će biti odlični tim Crvene zvezde gde je glavni igrač Marko Jevtović inače reprezentativac Srbije, tu su još Vladimir Radonjić bivši igrač Banata i Luka Marković.

Objektivno Zrenjaninci imaju jači tim i trebalo bi ove godine da podignu šampionski pehar. Raduju odlične partije reprezentativaca Petkova i Majstorovića i iskusnog internacionalca Borčića koji ove godine želi da pomogne svom klubu.
– Očekujemo i podršku sa tribina Kristalne dvorane, takođe i na gostovanju u Beogradu. Mi smo vredno radili ove godine, bili smo u ligaškom delu na čelu tabele sa samo jednim porazom. Očekujemo da ove godine osvojim petu titulu, biće teško ali se nadamo najboljem – veliki optimista je Dragan Klajić, trener stonotenisera Banata koji uz predsednika Dmitra Majstorovića kuju planove za šampionski tron.

Drugi superligaš iz našeg grada, ekipa Stenesa ove godine je došla do polufinala gde su zaustavljeni u dva meča od Crvene zvezde. Verujemo da će uvek objektivana publika u Kristalnoj dvorni podražati naše momke do nove titule sa kojom bi se zaokružio jedan period rada i uspeha ovog tima koji je uz Stenes najbolji sportski kolektiv u gradu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga