Zrenjaninci Kosta Tančić i Teodora Gaković u redovima reprezentacije osvojili srebro i bronzu na balkanskim prvenstvima u Grčkoj I Bugarskoj

Podeli:

Muška pionirska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2010. godine i mlađi) zauzela je drugo mesto i osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu 2024. u grčkom Muzakiju. Izabranici Aleksandra Seničića prvenstvo su okončali sa dve pobede i jednim porazom. Među našim reprezentativcima našao se i naš Zrenjaninac Kosta Tančić.

Kosta Tančić je prezadovoljan je što se našao na spisku reprezentacije i vrlo brzo opravadao je očekivanja selektora i bio jedan od najzapaženijih igrača na turniru u Grčkoj.

Kosta je rođen je 25. aprila 2010. godine u Zrenjaninu. Završio je VII razred u OŠ” Đura Jakšić” Zrenjanin i nastupa za OK Proleter. Trenira odbojku od septembra meseca 2020. godine i igra na poziciji primača, visok je 190 cm.

„Ovim putem želim da se zahvalim svojim trenerima u Proleteru Predragu Tanackoviću i Darku Jančiću koji su me uveli u svet odbojke i zbog čijih treninga sam zavoleo ovaj divan sport i trudim se dam maksimum, kao i svojoj majci na velikoj podršci. Ovo je veliko iskustvo za mene i nadam se da ću imati još mnogo toga da pružim odbojci“- istakao je Kosta Tančić.

Prvo mesto pripalo je domaćinu turnira, Grčkoj, a Turska je zuzela treće mesto.

Na 10 do sada odigranih Balkanskih prvenstava, pioniri Srbije su osvojili 7 medalja, 3 srebrne i 4 bronzane.

Ženska pionirska reprezentacija Srbije (igračice rođene 2010. godine i mlađe) zauzela je treće mesto i osvojila bronzanu medalju na Balkanijadi u Sofiji, u Bugarskoj. Izabranice Nemanje Zekića okončale su prvenstvo Balkana sa dve pobede i dva poraza. Među našim reprezentativkama se našla i Zrenjaninka Teodora Gaković koja nastupa za OK Proleter i igra na poziciji tehničara.

Teodora je rođena 19. januara 2010. godine u Zrenjaninu. Završila je Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ i upisala je Srednju Medicinsku školu.

“Zadovoljna sam svojom igrom na Balkanijadi i verujem da sam opravdala poverenje selektora Zekića i da ću imati još nastupa u reprezentaciji. Odbojku jako volim i treniram 4 godine. Želim da se zahvalim svojim trenerima Darku Jančić, Zoranu Pavlović i Predragu Tanacković na podršci, kao i svojim roditeljima.

Na deset do sada odigranih Balkanskih prvenstava, pionirke Srbije su osvojile devet medalja – sedam srebrnih i dve bronzane.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga