Zrenjanin prvi grad koji je potpisao Lokalni protokol za podršku kod mentalnog zdravlja mladih

Podeli:

Zrenjanin je prvi grad u Srbiji koji je potpisao Lokalni Protokol radi obezbeđivanja podrške ranom razvoju dece i roditeljstvu i unapređivanja psihosocijalne podrške i mentalnog zdravlja dece, mladih i adolescenata.

Grad Zrenjanin uz mnogobrojne podsticaje unapređenja pronatalitetne politike omogućio je i ovaj vid podrške roditeljima i deci.

Protokol su pored gradonačelnika Sime Salapure, u prisustvu Bojane Jevtović iz UNICEF-a, potpisali i predstavnici Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja „dr Boško vrebalov“, Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, Centra za socijalni rad, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina, Školske uprave, Predškolske ustanove i Kancelarije za mlade Zrenjanina.

Grad Zrenjanin se od 2023. godine uključio u pilot Program Minimalni paket usluga za mentalno zdravlje i psihosocijalnu podršku adolescentima i mladima koji realizuju UNICEF Srbija i Institut za mentalno zdravlje, uz podršku svih relevantnih ministarstava.

Shvatajući značaj podrške porodici pomenuti protokol potpisan je kako bi ta saradnja dobila zvaničnu formu i veći stepen efikasnosti i efektivnosti svih resora u oblasti podrške deci, adolescentima i mladima, kao i njihovim roditeljima, starateljima i hraniteljima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga