Rad preduzeća u 2023. godini

Podeli:

Rad preduzeća u 2023. godini pored redovnih aktivnosti na održavanju obeležili su brojni infrastrukturni radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i realizacija projekata od strateškog značaja za Grad Zrenjanin.

U okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu, koja obuhvata zamenu 20 km vodovodnih cevi starijih od 50 godina i još toliko priključaka u pet gradskih naselja, ove godine završeni su radovi na potezu Karađorđev trg, pri kraju su u Maloj Americi i započeti su radovi u Centru. Prethodno su radovi završeni u naseljima Ruža Šulman i Šumica.

Završena je izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži za daljinsko praćenje i kontrolu protoka i gubitaka vode u mreži i zabeleženi su prvi rezultati monitoringa.

Izbušeno je 7 novih bunara na izvorištu u gradu u okviru nove treće linije bunara i nastavljeni su radovi na potpunoj automatizaciji izvorišta čime je unapređen sistem vodosnabdevanja. Rezultati planskog višegodišnjeg ulaganje u izvorište pokazali su se tokom ovogodišnjih tropskih talasa vrućina kada je sistem stabilno funkcionisao i kada su obezbeđene dovoljne količine vode za racionalne potrebe korisnika.
Tokom celog leta obezbeđena je cisterna sa pijaćom vodom na Trgu Slobode.

Sanirano je više od deset kritičnih tačaka na atmosferskoj kanalizacionoj mreži (kod Suda, Medicinske škole, na magistrali, u ulici 9. maja…) čime su otklonjeni problemi koji su dovodili do zadržavanja atmosferskih padavina na putnim i zelenim površinama i trotoarima nakon obilnijih padavina. Redovno je vršeno ispiranje atmosferske mreže i čišćenje slivnih rešetki.

Krajem decembra pristiglo je novo specijalizovano vozilo za odgušenja na kanalizacionoj mreži (VOMA), postojeća dva su servisirana, pa će prvi put u istoriji preduzeće na raspolaganju imati tri takva vozila za intervencije na fekalnoj i atmosferskoj kanalizacionoj mreži.

Izrađena je tehnička dokumentacija i započeti pripremni radovi za automatizaciju izvorišta u naseljenim mestima, vršena je reparacija bunara i unapređenje postojeće elektro i mašinske opreme na izvorištima, a u Orlovatu je izvršena potpuna reparacija vodotornja.

Nastavljena je izgradnja fekalne kanalizacione mreže u naseljenim mestima Elemir, Klek i Lazarevo. Urađena je tehnička dokumentacija za izgradnju kanalizacije u Aradcu i Perlezu.

Uspešno su i u najkraćem roku sanirane sve havarije na vodovodnoj mreži i otklonjena zagušenja na kanalizacionoj mreži u gradu i naseljenim mestima.
Sproveli smo još jedno godišnje ispitivanje zadovoljstva korisnika našim uslugama, svi kanali komunikacije sa korisnicima su dobro funkcionisali tako da je u roku rešena većina reklamacija i zahteva korisnika koji su tokom godine pristigli.

U godini pred nama očekuje nas završetak realizacije projekta prečišćavanja pitke vode, početak izgradnje centralnog prečišćivača otpadnih voda, završetak realizacije Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, nastavak izgradnje kanalizacije u naseljenim mestima, kao i brojni radovi i aktivnosti koje imaju za cilj bolji kvalitet naših usluga i veće zadovoljstvo naših korisnika.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga