Okrug Lanšan u gradu Jentaju: duboka nostalgija za cvetnim kolačima

Podeli:

Priprema cvetnih kolača Điaodong je veština nematerijalne kulturne baštine koja se može naći na dohvat ruke. Lepota ove veštine leži u prirodnim materijalima, izradi i jednostavnom stanju duha.To je jedinstven izraz narodnih običaja. Ova veština pravljenja cvetnih kolača nije samo kultura, već i generacijsko nasleđe

Kako se strategija ruralne revitalizacije ubrzava, mnogi mladi ljudi koji su doživeli urbani prosperitet vratili su se u svoje rodne gradove da započnu ili pronađu posao i profesionalno se razviju na ogromnom seoskom prostranstvu, i pri tom pomažući svojim suseljanima da stvore blagostanje i dobrostojeći životni standard.

Nasleđe genijalnosti čini nematerijalnu kulturnu baštinu živom i popularnom. U ulici Juangedžuang okruga Laišan u Čuđiatangu se nalazi poslastičarka specijalizovana za cvetne kolače Điaodong. Ona koristi duh izvrsnosti zanatlija u prenošenju tradicionalnih veština, ide u korak sa razvojem e- trgovine našeg vremena, dalje istražuje i širi znanje o kulturi ovih poslastica. Kultura cvetnih kolača pokrenula je razvoj industrije pekarskih proizvoda, pretvarajući “cvetne kolače” u „zlatno pecivo“ koje doprinosi revitalizaciji sela.

(Autor slike: Ćiao Sintong)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga