Obeleženo 185 godina postojanja Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“- najstarije pozorišne zgrade u Srbiji

Podeli:

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ 15. oktobra obeležilo je 185 godina postojanja, tim povodom u najstarijoj pozorišnoj zgradi u Srbiji okupio se veliki broj prijatelja kuće i ljubitelja pozorišta.

Prisutne je na samom početku pozdravila Ivana Kukolj Solarov pomoćnik direktora pozorišta, i istakla je da je za ovu godišnjicu važno izdvojiti rezultate postignute u prethodnoj sezoni, premijerno je izvedeno osam predstava od kojih je svaka nastavila svoj repertoarski ili festivalski život.

Na Dan pozorišta sada već tradicionalno, onima koji su se u prethodnoj sezoni posebno istakli, dodeljeno je priznanje „Toša Jovanović“.

Ovo priznanje dodeljuje se od 2006. godine i ovogodišnji dobitnici su Sara Simović i Predrag Grujić, glumci koji su svojim prvim ulogama pozorištu pokazali da ovo pozorište čeka lepa budućnost.

Nakon dodele priznanja, povodom 170 godina od rođena Mihajla Pupina u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ izvedena je predstava „Miša Pupin Idvorski“.

Sve ovo realizovano je u saradnji sa Udruženjem „Godina Pupina“, koje je ovom prilikom delilo i reklamni materijal u vidu bedževa sa njegovim likom.

Autor teksta pomenute predstave je Uglješa Šajtinac, a reditelj je Petar Pejaković.

U izuzetno inovativnoj predstavi uživali su svi prisutni a nakon predstave za sve je bio organizovan koktel.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga