Iskoristite besplatnu akciju iznošenja kabastog otpada

Podeli:

JKP „Čistoća i zelenilo“ apeluje na građane da kabasti otpad ne odlažu pored kontejnera za kućni komunalni otpad.

U toku je jesenja akcija iznošenja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica. Akcijom je omogućeno da se građani oslobode kabastog otpada na najlakši način, tako što će svoj otpad odlagati u kontejnere zapremine 5m3 koji će biti locirani (po dva dana) u svakoj mesnoj zajednici, a  praznićeme se svakodnevno, po više puta u toku dana.

„Međutim, iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, čini nam se da jedan deo nesavesnih građana akciju ne koristi na adekvatan i pravilan način. Juče su radnici preduzeća zatekli mini divlju deponiju, nastalu pored samog kontejnera za odlaganje kućnog komunalnog otpada u ulici Jug Bogdana. Na navedenoj lokaciji se nalazila ogromna količina otpada, različite vrste, koju smo u najkraćem mogućem roku uklonili.  Ulica Jug Bogdana pripada MZ „Dositej Obradović“ koja je bila na programu za iznošenje kabastog otpada 4. i 5.oktobra 2024.godine.  Nesavesni pojedinci nisu iskoristili akciju, već su svoj kabasti otpad odložili oko kontejnera za kućni komunalni otpad i samim tim napravili su mini divlju deponiju – kažu iz Čistoće.

Podsećamo, odlaganje kabastog otpada na gradsku deponiju je besplatno za sva fizička lica, ukoliko otpad dovezu svojim sopstvenim prevozom. Otpad se može odneti na deponiju svakog  dana, u periodu od 7-19 časova.

Za dodatna pitanja, građani mogu pozvati kontakt telefon 064/811-68-64 (Deponija).

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga