Izložba Natalije Stamenković i Aleksandre Stojanović „Izgubljeni raj“

Podeli:

“Izgubljeni raj” naziv je zajedničke izložbe Natalije Stamenković i Aleksandre Stojanović, likovnih umetnica koje će se predstaviti zrenjaninskoj publici u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina od 31. avgusta do 12. septembra. Otvaranje izložbe i razgovor sa autorkama zakazan je za četvrtak, 31. avgust u 19 časova. U okviru ove celine predstavlja se 10 crteža i jedan video rad . Autorke navode da u okviru svojih interesovanja neguju zasebne likovne teme, razmatraju njihove mogućnosti i spajaju ih u interaktivnu vizuelnu celinu. Predstaviće se dva različita koncepta viđenog i doživljenog sveta u kojem živimo, koji nas okružuje i u kojem obitava čovek, međusobno se ukrštajući stvarajući pritom imaginarnu ili paralelnu realnost. Reč je kombinaciji pejzaža i čoveka u njemu.

Više o izložbenom konceptu pogledajte OVDE.

Kraći biografski zapis:
Aleksandra Stojanović rođena je u Surdulici 1999. godine. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, na odseku – slikarstvo, u klasi prof. Bratislava Bašića.
Članica je umetničkog udruženja Diversus Visum – DIV.
Natalija Stamenković iz Sokobanje, rođena je 31.7.1999. godine. Diplomirani likovni umetnik, student master studija na Fakultetu umetnosti u Nišu, 2022. godine završila je Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu, na odseku – slikarstvo, u klasi profesorke Katarine Đorđević. Dobitnica je republičke i Dositejeve stipendije.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga