TRENER ZLATNIH BASKETAŠA DANILO LUKIĆ: „NA PROSLAVI ME NAJVIŠE IZNENADIO VASIĆ, A NA TERENU STOJAČIĆ“

Podeli:

Srpski basketaši odbranili su svetski tron na Svetskom prvenstvu koje je bilo održano u Beču, pošto su u finalu nadigrali Ameriku 21:19.

Ovo je šesto zlato za Srbiju na SP. Basket selekcija Srbije je u istoriji SP osvojila i jednu srebrnu medalju i jedno četvrto mesto.

Bronzu na ovom šampionatu je osvojila selekcija Letonije, koja je pobedila Brazil 22:12., a svi osvajači medalja sa SP izborili su plasman u kvalifikacije za turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Sastav čine Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić. 

Jedan od trenera naše zlatne reprezentacije je i Danilo Lukić, koji je sa čitaocima portala RTV Santos podelio utiske nakon osvojene titule.

Kakvi su utisci nakon Svetskog prvenstva, i kakav je osećaj biti trener prvog tima na Svetu u basketu 3×3?

„Nije da smo prvi put na najvišoj poziciji na postolju, ali ovaj put zaista ima neku posebnu draž zbog protivnika u finalu Sjedinjenih Američkih Država, košarkaške velesile, i načina tačnije velikog preokreta zahvaljujući kojem smo došli do pobede“.

Kako ste proslavili titulu, ko od momaka Vas je posebno iznenadio?

„Momci kao što su pokazali znaju da igraju na visokom nivou, ali verujte mi da umeju još bolje da proslave. Kako tamo odmah nakon finala, tako i po povratku u krugu prijatelja i porodice proslave su bile prelepe. 

Na terenu me najviše iznenadio procenat šuta Strahinje Stojačića, a na proslavi me najviše iznenadio Mihailo Vasić sa svojim vokalnim sposobnostima“.

Šta Vam će Vam zauvek ostati u sećanju nakon ove više nego uspešne sezone?

„Način na koji smo došli do pobede, ali i spektakularne atmosfere na terenu koja je ličila na gastarbajtersku žurku sa muzikom sa naših prostora“. 

Mnogi sportovi nakon osvajanja velikih titula postaju više popularni među najmlađima da li mislite da će Vaš sport sada više postati popularan?

„Ovaj sport u poslednje 4 godine doživljava naglu ekspanziju, a ovaj turnir samo pravi još jedan krupan korak u afirmaciji pre svega kod mladih igrača u Srbiji koji se možda dvoume da li da uđu u ovaj sport“.

Zbog čega je basket 3×3 drugačiji od ostalih sportova?

„Mislim da je ovaj turnir baš to i pokazao. Intenzivno i kratko, sa elementima show programa, u ovom slučaju žurke na tribinama“.

Koliko je važna publika u ovakvim mečevima?

„Ako mene pitate izlazak lopte iz obruča posle šuta Fredeta je vezana za energiju i želju publike da ona ne uđe, naravno u komunikaciji sa onim gore koji je ovoga puta bio na našoj strani“.

Navedite po jedan pridev za vaša četiri zlatna momka?

„Majstorović – Takmičar

Vasić – Stabilan

Branković – Inteligentan

Stojačić – Talentovan“

Da li postoji neka pesma koja se najviše sluša u svlačionici?

„Vasić i Stojačić najviše su zaduženi za odabir pesama.

Pesma „Jutro je“ je već standarni repertoar na samom terenu, ali na ovom prvenstvu Mile Kitić – „Mala“ i Stoja – „Nesto mi govori“. Odlično su se uklopili u gastarbajterski repertoar“.

Kojom pesmom bi opisali ovo Svetsko prvenstvo?

„Peđa Jovanović – „Želja“ ( Ne zna želja šta je nemoguće )“.

Šta su naredni planovi?

„Čekaju nas sada klupski turniri, sezona tek što je počela“.

Autor teksta: Tijana Kostadinović 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga