Srednjoškolka pretila ubistvom poznatoj novinarki, nakon čega je privedena

Podeli:

Svakodnevno radeći priloge i reportaže novinari se susreću sa raznim situacijama na terenu. 11. juna poznata novinarka dopisništva RTV u Zrenjaninu, Danijela Jankov Šogorov našla se u situaciji da je vređa maloletna osoba i ubistvom preti srednjoškolka J.R. koja je te večeri bila model na modnoj reviji.

U večernjim časovima na radnom zadatku ekipa RTV doživela je neprijatnost, kada je maloletna ženska osoba vređala i dobacivala sagovorniku kojeg je novinarka pripremala za snimanje. Nakon izete izjave i kompletiranja potrebnog materijala, novinarska ekipa izašla je iz Kulturnog centra. Tada je ta ista osoba počela ponovo da vređa. U njenom društvu bila je J.R. (2000) koja se Jankov Šogorov obratila rečima: „Ajde marš, pedala, ja sam luda, imam papir da sam luda, luda mi je mama i cela familija mi je luda. Imam papir i mogu sad ovde da te ubijem i da ne odgovaram za to“. Nakon što su se novinarka i snimatelj udaljavali ona im je ponovo dobacila: „Naći ću vas i ubiću vas, imam papir, luda sam i neću odgovarati“. Ona je takođe tad vikala da nije popila lekove.

Nakon što je J.R. upozorena da će zbog cele situacije biti pozvana policija, ona im je odgovorila da će im reći da su maltretirali maloletnu osobu.

Grupa devojaka se razišla, dok je policija došla, ali je J.R. isto veče privedna. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati. Nakon saslušanja, 12. juna ona je puštena da se brani sa slobode.

Kako nezvanično saznajemo, navodno je J.R. priznala da je pretila.

Apelujemo na nadležne organe Republike Srbije da odgovorno i savesno rade svoj posao i da obezbede novinarima normalne uslove za rad i život.

Trenutna situacija je takva da je deci mnogo toga dopušteno, ali ona moraju da shvate da za njihove postupke odgovaraju roditelji, a da kad napune 18 godina snose odgovornost za izgovorenu reč i postupke.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga