Potpisan sporazum o saradnji između grada Zrenjanina i Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”

U Sali Gradskog veća, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i dekanka Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” iz Beograda prof. dr Ivanka Gajić potpisali su sporazum o saradnji između grada Zrenjanina i tog fakulteta.

Prof. dr Ivanka Gajić je izjavila: “Grad Zrenjanin zaslužuje svu pažnju Fakulteta za sport i danas utvrđena četvorogodišnja strategija razvoja. Grad Zrenjanin je grad sporta i nameravamo da otvorimo novo odeljenje u ovom gradu, što predstavlja prvi korak u ostvarenju naše saradnje. Nadamo se da će ostvarenje tog projekta početi na jesen”.

Nakon toga, u 10 časova, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, potpisan je i sporazum o saradnji između Fakulteta za sport i rukometnog kluba “Proleter” Zrenjanin, i održano je stručno predavanje na temu razvoja sporta. Predavavanje je održao dr Dragan Atanasov.

Predsednik rukometnog kluba “Proleter” Dragan Božjak je izjavio:“Sa mladima radimo najviše, konkretno sa početnicima. Trudimo se da uključimo što više mladih u sport i da im omogućimo da treniraju bez ikakvih nadoknada, a nadamo se da će oni kasnije postati uspešni rukometaši. Ceo grad ima interes u ovome, prvenstveno zbog dece koja će se baviti sportom i neće ići na ulicu”. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.