APEL: NEMOJTE UGROŽAVATI ŽIVOTE SMRTNO UGROŽENIH LJUDI!

APEL: NEMOJTE UGROŽAVATI ŽIVOTE SMRTNO UGROŽENIH LJUDI!

Služba hitne medicinske pomoći ima 30% više poziva zbog visokih temperatura. Najviše su ugroženi hronični bolesnici i starije osobe, ali i svi ljudi mogu imati poteškoće, pogotovo ukoliko su direktno izloženi suncu. Neophodno je unositi 2,5 litre tečnosti, dok trudnice moraju popiti 3,5  litre.  Iz Hitne pomoći apeluju na sve vozače da se pomere kad naiđe vozilo SHMP sa upaljenim rotacijama, jer je tad direktno ugrožen ljudski život. Nažalost, neretko se dešava da vozači ne žele da propuste ekipe koje idu do životno ugroženog pacijenta, ili kad ga voze u Urgentni centar.

5 Comments

  1. sramota, jednako je sramota kao sto bi trebalo biti i dezurnog u hitnoj koji nije hteo da posalje ekipu dvonedeljnoj bebi koja se gusila mlekom koje je inhalirala,vec tromim glasom “posavetovao” da je vozimo u dispanzer, iako je mama bebe bila na putu iz bolnice sa intervencije,odakle je jurila kao bez duse kuci, a sa bebom neiskusni tata.Beba bi se u dipanzeru ugusila u takvom slucaju,jer nemaju opremu da pruze pomoc.Neka neko prenese doticnoj personi da roditelje upucuje u bolnicu, jer tamo mogu da pomognu u slucaju gusenja. elem, imali smo ipak srece posle dosta vremena, muke ,sluzi i gusenja, hvala dragom Bogu, i mi, a i dezurna osoba u hitnoj, ako razumete!I to joj molim prenesite!

    1. Sladjana i Santos molim da pokazete policiji Vas komentar. Ovo je za krivicnu prijavu. Molim Santos da uradi reportazu u Hitnoj povodom tog slucaja. Ako ne siricemo vesti sta se desilo.

  2. Sladjana i Santos molim da pokazete policiji Vas komentar. Ovo je za krivicnu prijavu. Molim Santos da uradi reportazu u Hitnoj povodom tog slucaja. Ako ne siricemo vesti sta se desilo.

  3. A i idiotski je da kod slucaja unutrasnjeg krvarenja dezurni uzima podatke preko telefona. Uzmi adresu i salji ekipu a oni ce ostale podatke.

  4. Bezobrazni su i kad pitaju za godine, pa kad lice ima oko 80 godina nekad nece da dodju. Nekad pametuju da li vredi da vode coveka, kao vracen je prepodne a ima smrtnu bolest. Zlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.