Zrenjanin dobija prvu 3D sliku u centru grada

Podeli:

„3D trotoar umetnost“, prvo oslikavanje na trotoaru u Zrenjaninu predviđeno je krajem sledeće nedelje. U zavisnosti od vremenskih uslova, akademski slikar Milivoj Kostić iz Novog Sada, prvi profesionalni 3D trotoar umetnik u Srbiji, će nekoliko dana oslikavati deo prostora glavne ulice, a za sve to vreme biće organizovan i prigodan program, muzički i umetnički.

7372659_orig
Ilustracija

„Prvi put će se oslikati 3D slika na pločniku u glavnoj ulici. Ona će biti površine oko 20m2, na mestu kod srušene kuće Filkovića. Anamorfna slika oslikaće se kredom i temperama i ona će prvim kišnim danima nestati. Cvet koji izlazi iz dubine zemlje, biće nacrtan, i on će izlaziti kroz  dva nivoa prostora“, rekao je za RTV Santos Marjan Rončević, predsednik UO udruženja „Korzo fest“

Udruženje je došlo na ideju, kako bi se aktuelizovala umetnost i na ulici u nekim novim prostorima.

Prolećni „Korzo fest“ u organizaciji udruženja „Korzo fest“ Zrenjanin počinje u ponedeljak u 20h u Kulturnom centru Zrenjanina kabareom “ Međuigre 0-24″ Zijaha Sokolovića, stalnog saradnika i prijatelja manifestacije.

Ovo je po šesti put da stanovnici i gosti grada imaju priliku da na otvorenom prostoru uživaju u raznim kulturno-umetničkim i zabavnim događajima u centru Zrenjanina.

Aprila i maja meseca sve će se održavati petkom i subotom od 12 do 14 časova.

U subotu 16. aprila će od 12 h biti održan „Bazar za pazar“ kod zgrade Vodotornja, a u istom terminu ispred kafea „Renesansa“ biće vinski dan vinarije „Mačkov podrum“ iz Iriga sa muzikom. CEKOM, Centar za kreativno odrastanje će izvesti svoj performans isto u centru grada. Za sve to vreme će biti tu i karikaturista koji će deci poklanjati njihove karikature kao i klovn sa balonima kog će najmlađi trebati da nasmeju da bi dobili poklon.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga