Živanko Radovančev odlikovan ordenom Republike Francuske

Podeli:

Dugogodišnji direktor zrenjaninskog „Mlekoprodukta“ i nekadašnji ministar poljoprivrede Živanko Radovančev odlikovan je ordenom Vlade Republike Francuske.

Radovančev je odlikovan za poseban doprinos poljoprivredi i srpskom mlekarskom sektoru, kao i razvoju ekonomskih odnosa između Francuske i Srbije.

Priznanje Radovančev uručio je ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, na svečanosti u francuskoj ambasadi.

Živanko Radovančev danas obavlja funkciju savetnika „Mlekoprodukta“ koji je, u postupku privatizacije, kupila francuska kompanija „Bongren“. Njemu je orden dodeljen u svojstvu nekadašnjeg direktora ove zrenjaninske kompanije, kada je, kako se navodi u obrazloženju, posle kupovine od strane francuske grupe odigrao ključnu ulogu u razvoju poslovanja u Srbiji.

– Počastvovan sam ovim visokim i posebnim priznanjem Francuske. U svom radnom i životnom veku koji još traje dobijao sam brojna i različita odlikovanja, a svako od njih je svedočanstvo da ste radili nešto što je prepoznato i vrednovano. Međutim, ovo koje sam sada primio pripada i svima onima uz čiju sam saradnju, podršku i poverenje radio, živeo i funkcionisao – istakao je Radovančev.

Ambasador Mondoloni osvrnuo se na činjenicu da je karijera Radovančeva izuzetna sa više stanovišta. U kompaniji „Mlekoprodukt” počeo je kao inženjer, specijalizovao se za oblast prerade mleka i napredovao do zvanja tehničkog direktora. Zatim je bio imenovan za ministra poljoprivrede u Vladi Srbije između 2000. i 2001. Sve ovo, kako navodi Mondoloni, razlozi su da Radovančev dobije Orden za zasluge u poljoprivredi u rangu viteza.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga