Zbog bahatih i pijanih vozača ljudi gube živote!

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, od toga, osam nezgoda sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

SAOBRACAJNA NESRECA NA NADVOZNJAKU
Foto: Arhiva

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je teško povređeno, a trinaest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.270.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom četiri, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nepropuštanja pešaka – dve i nepropisnog preticanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 11 učesnika u saobraćaju i izdato je 48 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja, a imajući u vidu katakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja (magla, kiša, klizav kolovoz, sneg, led). Takođe, podsećamo sve učesnike u saobraćaju da je obavezno korišćenje zimske opreme kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga