Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

“Moja kućica – moja slobodica” je slogan ove akcije, koja je pokrenuta baš u Okružnom zatvoru u Zrenjaninu, piše Petface.

“Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da pokrećemo jednu divnu akciju, koju ćemo realizovati zajedno sa Okružnim zatvorom u Zrenjaninu. Naime, pokušaćemo da se pomognemo uzajamno. Štićenici OKZ u Zrenjaninu pomoći će našim štićenicima i praviti kućicice za napuštene pse i mačke, kao i kućice i hranilice za ptice. Mi ćemo se potruditi da njih utoplimo, tako što ćemo skupiti mušku odeću i obuću, u znak zahvalnosti štićenicima OKZ u Zrenjaninu”, rekla je za Petface Aleksandra Radojčić.

Ona je pozvala sve da podrže akciju tako što će donirati obuću i odeću koja je višak.

“Sigurno svako ima nešto od garderobe što mu je malo ili veliko, tesno ili široko. Centar za sakupljanje garderobe je u kafiću “Vinyl Basic cafe”, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I 4 u Zrenjaninu i radi svakog dana 8-12h. Zahvaljujući samostalnoj građevinskoj radnji “MV RAZVOJ”, koja se jedina odazvala i pomogla, obezbeđen je materijal za pravljenje kućica i hranilica. Dobro se dobrima vraća”, rekla je ona.

 

 

 

 

IZVOR: B92, PETFACE.NET 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.