Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 38 učesnika u saobraćaju

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda i praznika dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, jedna nezgoda sa povređenim licima i dve nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 27.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – dve i nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 38 učesnika u saobraćaju i izdato je 237 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, od toga, 1 vozač – ostala isključenja i 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.