Velika sredstva iz agrarnog budžeta za podsticaje i direktnu pomoć poljoprivrednicima

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je danas, prilikom posete poljoprivrednim proizvođačima u Perlezu, da zrenjaninska lokalna samouprava značajan deo sredstava iz gradskog budžeta izdvaja za agrarni budžet i razvoj poljoprivrede u ovoj sredini. Santovac je podsetio da su proteklih godina izdvajana ogromna sredstva za podsticaje i direktnu pomoć poljoprivrednicima. 

 
 
 

-U jednoj od tih akcija Grad Zrenjanin je kupio 93 junice, s ciljem da poboljša kvalitet stočarstva na našoj teritoriji. Steone junice su podeljene ovdašnjim stočarima, a obaveza svih onih koji su ih dobili bila je da posle određenog perioda prvo žensko tele vrate gradu, a samim tim da mi tom junicom pomognemo nekom drugom domaćinstvu. Želimo da ljudi ostanu da žive u selima, a mi smo spremni da im pomognemo u tome – poručio je Santovac.

On je naglasio da su prošle godine izdvojena velika sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. 
– Pored ostalog, imali smo dva konkursa za pčelare, kroz projekat smo pomogli jesenju setvu… Veliki broj poljoprivrednika je učestvovao na svim tim konkursima i očekujemo da i ove godine nastavimo sa tim aktivnostima – dodao je Santovac. 
 
 
 

Saša Santovac je, zajedno sa pomoćnicima gradonačelnika Simom Salapurom i Draganom Ćapinom, članom Gradskog veća zaduženim za mesne zajednice Perom Pilipovićem i članovima Saveta mesne zajednice “Perlez”, posetio domaćinstvo Marka Moldovana iz tog sela. Moldovan je pre pet godina od grada dobio steonu junicu, a danas je porodici Igić, takođe iz Perleza, predao jedno tele. 
– Od svoje dvadesete godine se bavim poljoprivredom i odlučio sam da ostanem na selu. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu što mi je pre pet godina dao steonu junicu. Te mere su mnogo pomogle mom domaćinstvu, jer smo od krave koja nam je uručena imali dosta koristi, a između ostalog smo dobili i četiri teleta – objasnio je Moldovan. 
 
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga