Velika SBB-ova akcija čišćenja Srbije „Zajedno za lepši komšiluk“ realizuje se u Zrenjaninu

Velika SBB-ova akcija čišćenja Srbije „Zajedno za lepši komšiluk“ realizuje se u Zrenjaninu

U okviru projekta „Zajedno za lepši komšiluk“ kompanije SBB, uz podršku Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i Zelenilo“, tokom ovog vikenda organizovana je velika akcija čišćenja parkova, dečijih igrališta i šetališta u Zrenjaninu.

Zrenjanin 3

 Zajedničkim snagama mobilnog eko tim kompanije SBB, građana i zaposlenih gradskih uprava koje su podržale akciju, očišćene su komšijske površine u Zrenjaninskim naseljima Ruža Šulman, 4. jul, Lesnina, Šećerana, Mala Amerika, MZ Nikola Tesla, Šumica, Junaka Milana Tepića, Novo Berbersko i Putnikovo, kao i Karađorđev trg i Bulevar Veljka Vlahovića.

Zrenjanin 4

Projekat „Zajedno za lepši komšiluk“ obuhvata uređenje brojnih lokacija – pešačkih zona, parkova, platoa i površina ispred zgrada na kojima se ljudi najčešće okupljaju. Pored čistog i uređenog životnog okruženja, cilj projekta je i podizanje ekološke svesti građana da svakodnevnim postupcima mogu da doprinesu očuvanju i unapređenju uslova za život u svom komšiluku.

 „Celokupnu akciju „Zajedno za lepši komšiluk“ pokrenuli smo u želji da sopstvenim primerom pokažemo kako uz malo truda možemo doprineti da živimo u lepšem i uređenijem komšiluku. Želimo da motivišemo građane da vode računa o svom okruženju i da lokacije koje danas očistimo i ubuduće ostanu čiste. U protekla dva meseca akcije čišćenja organizovali smo u Kragujevcu, Leskovcu, Valjevu, Nišu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Vršcu, Šapcu i Požarevcu sa željom da okupimo što više komšija i da zajedno budemo jedan veliki eko tim. Sa akcijom čišćenja nastavljamo sve dok nam vremenski uslovi budu dozvoljavali, a sledeća stanica je već za sedam dana u Kikindi,“ – izjavio je Zdravko Milankov, u ime kompanije SBB, i zahvalio se Gradu Zrenjaninu i JKP “Čistoća i Zelenilo” na partnerstvu u realizaciji akcije.

Čišćenje Zrenjanina, akcija SBB-a Foto Dragan Prvulović

Na akciji čišćenja u Zrenjaninu prisustvovala je i Danijela Tančić, koja je u ime JKP “Čistoća i Zelenilo“ izjavila da „JKP uvek rado podržava ovakve akcije i da će i akciju SBB-a pomoći kroz odlaganje prikupljenog otpada“. Dodala je da „poziva sve građane da vode računa o životnoj sredini kako bismo živeli u lepšem i čistijem gradu, kako bi naša deca rasla u zdravim uslovima“.

Akcije čišćenja organizuju se širom Srbije, u više od 15 gradova – od Šapca, Kruševca, Kraljeva, preko Užica, Vršca, Zrenjanina, Sombora i drugih.

 

Samo čistiji komšiluk je i lepši komšiluk!

 

1 Comment

  1. Cetitke SBB za ovu akciju,ali ima jedan veliki problem koji treba da rese u svojoj kuci,a to je naplata.Svaki put kada idem da uplatim mesecnu pretplatu pozelim da odmah raskinem ugovor sa njima.Od dva saltera koje imaju,jedan ,obavezno ne radi,a na tom jedinom ,se vrsi naplata,sklapalne i raskid ugovora,gde jedna od ovih aktivnosti traje,prosecno 30 minuta,a za to vreme se u cekaonici nakupi veliki broj nas koji cekamo da izvrsimo uplatu.Mnogi se vrate,jer ne zele ili nemaju vremena da cekaju,a za to vreme u prostoriji iza saltera se cuje kikotanje i i beki razgovori,dok mi cekamo i nerviramo se .Posebna prica su i neki kanali koji po pravilu ne rade,iako su na listi programa koje placamo,posebno se odnosi na kanale BiH,HRT i CG,a radi se o prenosu sportskih dogadjaja koje,istovremeno prenose navedeni kanali i nasa RTS.Komentatori RTS su toliko losi,da bi im vise odgovarao naziv vojno-politicki,ali smo prinudjeni da ih gledamo,ton se iskljucuje,da bi se izbeglo nerviranje.Nadam se da ce odgovorni u SBB procitati ovo,jer je to misljenje mnogih od nas,izneto u cekaonici dok cekamo da ostavimo,ne tako male pare,a za uzvrat dobijamo nerviranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.