Vaterpolo: U Zrenjaninu turnir Kupa Srbije

Podeli:

Zrenjanin je ovog vikenda prestonica srpskog vaterpola. Grad na Begeju je domaćin F4 Kupa Srbije, koji brani Partizan. Crno-beli u večerašnjem polufinalu od 21.30 igraju sa Šapcem. U prvom meču od 19.45 snage će odmeriti Radnički i Nais. Finale je sutra od 20.00.

„Branimo trofej i sve ćemo učiniti da ga sačuvamo. U polufinalu igramo sa najtežim rivalom, koji nas je nedavno pobedio u Regionalnoj ligi. Ali, mi smo Partizan i uvek želimo najviše“, ističe strateg Beograđana Stefan Ćirić.

Prva zvezda Šapčana, golman „delfina“ Gojko Pijetlović, podvlači da je polufinale uvek neizvesno:

„Partizan, u kakvom god da je sastavu, uvek ide na pobedu. Ako želimo finale, moramo da odigramo kako znamo i da nam glava bude hladna“.

Radnički je u četvrtfinalu eliminisao Crvenu zvezdu i u Zrenjaninu sigurno želi da igra makar u finalu:

„Protiv Nišlija moramo da budemo maksimalno fokusirani, u suprotnom, ne možemo da igramo ni protiv jedne ekipe. Kao i uvek, idemo korak po korak“, ističe Uroš Stevanović, strateg Radničkog.

Kormilar Nišlija Jovan Serafimović veruje da mogu da se revanširaju Radničkom za poraz u A2 Regionalnoj ligi:

„Za nas je veliki uspeh što smo se drugi put zaredom plasirali na F4. Sada želimo da izborimo finale, a, da bismo to uradili, moramo da zaustavimo perjanice Radničkog Rusa Gusarova i Francuza Gijoma“.

POLUFINALE, danas: Radnički – Nais (19.45), Partizan – Šabac (21.30). Finale je sutra od 20 časova. Osvajači Kupa Srbije od 2006: Partizan devet puta, Crvena zvezda dva puta i Radnički jednom.

Izvor: Večernje novosti

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga