Uručene suspenzije delu zaposlenih zbog obustave rada

Podeli:

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da su jutros uručene suspenzije za više od 200 zaposlenih iz Sombora, Zrenjanina i Novog Sada, kao i da ni najveće represije nisu pokolebale zaposlene da odustanu od obustave rada. U Poslovnoj jedinici Pošte Novi Sad koja obuhvata Novi Sad i okolna mesta do sada je suspendovano 122 radnika, što je oko 10 odsto ukupnog broja zaposlenih, tvrde radnici.

 „To je samo početak, a krajnja cifra sa kojom se spekuliše je više hiljada. Nikakve pretnje i suspenzije nas ne smeju pokolebati u našoj borbi za zaradu iole dostojnu pristojnog preživljavanja“, naglasio je sindikat.

U saopštenju se navodi se da je jutros zaposleni u Pošti u Kraljevu Marko Božić isekao vene u znak protesta protiv terora koji se sprovodi nad zaposlenima u obustavi.

U tom sindikatu ističu da su spremni da sa drugim organizacijama koje zastupaju i podržavaju zaposlene u obustavi rada u što skorije vreme preduzmu mere „otpora nasilju“ koje, kako navode, sprovodi poslovodstvo tog preduzeća na čelu sa Mirom Petrović.

Obustava rada dela zaposlenih u Pošti Srbije počela je 2. decembra. Oni su odbili ponudu poslovodstva da se od iduće godine masa zarada u Pošti poveća za 10 odsto, a da najveće povišice dobiju zaposleni s najmanjim primanjima, tražeći da im se zarada izjednači sa republički prosekom. 

Suspendovana 122 radnika Pošte Novi Sad

U Poslovnoj jedinici Pošte Novi Sad koja obuhvata Novi Sad i okolna mesta do sada su suspendovana 122 radnika, što je oko deset odsto ukupnog broja zaposlenih, tvrde radnici.

Suspendovane su uglavnom žene koje rade na šalterima, a pošto su i poštari jutros odbili radne naloge, očekuju da će sutra i svi oni dobiti rešenje o suspenziji, rekli su za N1.

Za sutra u 10 sati u Novom Sadu zakazali su zajednički protestni skup.

Izvor:FONET, N1

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga