Skip to content

Upravo je uplaćeno 150 EVRA radnicima u Srbiji, neko je dobio 36.000 RSD

Država je jutros uplatila poslednji minimalac u iznosu od 18.000 dinara za nešto više od milion radnika zaposlenih u 235.000 preduzeća. Prema našim informacijama Uprava za trezor je sa učitavanjem naloga krenula rano jutros u šest sati, a od 9 h novac je pušten i ka bankama. Reč je o drugoj isplati 60 odsto minimalne zarade, u okviru drugog paketa pomoći.

 
“Za ovu tranšu isplate minimalca obezbeđeno je 18,4 milijarde dinara. Svi zaposleni kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima, prema našoj evidenciji njih 1.018.863, dobiće od države 60 odsto minimalne zarade, odnosno 18.000 dinara po zaposlenom. Reč je o ukupno 234.634 firmi“, rekao je Mali.

Ministar je istakao da će novoosnovane firme – oni koji su pokrenuli biznis posle 15. marta, a najkasnije do 20. jula – dobiti 21. septembra dve uplate odjednom, odnosno dva puta po 18.000 dinara po zaposlenom.

Takvih firmi je 12.124, koliko je u Upravi za trezor otvoreno namenskih računa za isplatu minimalca.

Ministar finansija podsetio je da je Vlada Repulike Srbije pokrenula i program “Moja prva plata”, koji je usmeren na mlade bez radnog iskustva i da država u njih ulaže dve milijarde dinara, s obzirom na to da će devet meseci mesečno dobijati 20.000, odnosno 24.000 dinara, u zavisnosti od toga da li imaju diplomu srednje škole ili fakulteta.

“Takođe, već sam rekao da je najvažnije da će penzije rasti u 2021. godini, a plate u javnom sektoru neće biti smanjene. Borimo se, takođe i da povećamo minimalac u prihvatljivim okvirima i za poslodavce i sindikate i uskoro ćemo izaći i sa tom vešću”, rekao je Siniša Mali.

 

 

 

 

 

Izvor:blic.rs

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

All rights reserverd. Sva prava zadržana © 2020 RTV Santos