Unakažen labud u centru Zrenjanina (foto)

Teško ranjavanje labuda na jezeru 3 se desio 19. 11 u 1 sat ujutru, Ribokradica koji je ili varaličarao ili grabuljao je povredio životinju koja ulepšava naš grad i čini ga lepšim. Po zakonu zabrana ribolova traje od 21 čas. Ovo delo je za svaku osudu, a kažnjavanje treba da dokaže da pojedinac nikako ne sme da radi ovakve stvari.

10624771_571304183000793_7974417860121431826_n
Foto: facebook Leei Zrenjanin

Slučaj je prijavljen policiji, obavešten je Javni tužilac, a jedino što možemo da se nadamo  da će počinilac biti pronađen i adekvatno kažnjen. Veterinar je celu noć zašivao labuda i zahvaljujući njegovoj stručnosti on se nalazi u dobrom stanju.Nemojmo dozvoliti nikom da zaustavi lepe stvari u Zrenjaninu, a sve ljude koje vole svoj grad molimo da nam pomognu u osudi i otkrivanju počinioca ovog krivičnog dela. Ukoliko imate informacije obavestite nadležne službe.  Podelite informaciju kako bi što više ljudi videlo i kako bi se što pre našla osoba koja je uradila ovu strašnu stvar

Loading Facebook Comments ...

2 Comments


  1. Nikako, ali nikako ne smete da stavljate VARALICARA i GRABULJASA u istu grupu. Varalicarenje je dozvoljeno, a grabuljanje kaznjivo zakonom. Prema tome, naspram tona i tona ribe koje se godisnje odnesu na nedozvoljen zakon, nesmemo nikako staviti iza jedne ptice. Realno, nama je recni i kanalski ekosistem zagadjen do krajnjih granica, ribe je sve manje, a ribokradica sve vise. Prema tome, neka ovaj clanak bude neki vid podrske nama, sportskim ribolovcima, koji vec godinama pokusavamo da ukazemo na ovaj problem, ali nadlezni ostaju gluvi na nase vapaje, a javasuk i bezvladje i dalje vladaju nasim vodama. Pocev od RSV pa nadalje… zato vas molim, kao novinare i ljude ciji glas narod cuje, da ucinite nesto, pokrenete neko istrazivanje, a odgovorno tvrdim da bi jedan takav podatak u vasoj biografiji, koliko kod nas, toliko duplo vise u svetu, bio cenjen i znacajan,a verujem i jedan od glavnih koji ce vas preporuciti nekome. Toliko od nas C&R (Catch and relase iliti uhvati i pusti) ribolovaca Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.