Uhvatili ribokradice na delu (foto)

Podeli:

Dana 30.07.2015. godine, oko 15 časova, na lokaciji Komonj u Specijalnom rezervatu prirode „Ritovi donjeg Potisja“, Čuvarska služba JP „Rezervati prirode Zrenjanina“ je zatekla nekoliko lica u vršenju nezakonitog ribolova, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

 

rezervati prirode riba 1

Kako navode, kod zatečenih lica je pronađeno 33 komada štuke, ukupne težine oko 11 kilograma, od kojih su 22 komada bili ispod zakonom propisane mere, 40 karaša, ukupne težine 6 kilograma, 1 šaran ispod zakonom propisane mere, 1 bandar i 1. deverika.

O događaju je obaveštena Policijska uprava u Zrenjaninu koja je u izuzetno kratkom roku došla do mesta izvršenja krivičnog dela, privela osumnjičene za izvršenje krivičnog dela u stanicu policije u Zrenjaninu, gde im je uzeta izjava.

rezervati prirode riba 2

Protiv osumnjičenih lica će biti podignuta krivična prijava, a javno preduzeće „Rezervati prirode Zrenjanina“ Zrenjanin će nadležnom sudu podneti odštetni zahtev zbog štete nanešene ribljem fondu.

rezervati prirode riba 3

Sva riba je uz prisustvo veterinarskog inspektora neškodljivo uništena u zrenjaninskoj kafileriji.

O navedenom događaju su obavešteni nadležni pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine i inspektor za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga