U prethodna tri meseca inspekcije izvršile 2896 nadzora

Podeli:

U sedištu Okruga načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala prvi kolegijum sa rukovodiocima inspekcijskih službi u tekućoj godini.



Na sastanku su razmatrani pojedinačni izveštaji o radu inspekcija u prethodnom periodu kao i godišnji izveštaj o radu Stručne službe upravnog okruga.

Osim redovnih i vanrednih kontrola, veći deo inspekcija nadležnih za Okrug, dodatno je bio angažovan u koordinisanim pojačanim i ciljanim inspekcijskim nadzorima nad primenom protivepidemijskih mera, u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid-19.



U toku prethodna tri meseca ove inspekcije su izvršile ukupno 663 nadzora a protiv prekršilaca propisanih mera podnele su prekršajne zahteve i izrekle prekršajne naloge.


S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i u narednom periodu će se nastaviti sa pojačanim kontrolama svih objekata i događaja koji su rizični u pogledu primene protivepidemijskih mera, što se osim na republičke inspekcije odnosi i na inspekcije lokalnih samouprava, koje su u prethodna tri meseca izvršile 2896 nadzora.

U svim tim aktivnostima načelnica i stručna služba Okruga učestvuju u koordinaciji, planiranju i pružanju administrativno tekničke podrške inspekcijama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga