U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” Zrenjanin došlo je do kvara CT aparata

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” Zrenjanin došlo je do kvara CT aparata, te ova zdravstvena ustanova moli pacijente za razumevanje.

– Hitna stanja se zbrinjavaju po dogovoru sa institutima (Centar za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici), tako da je ta oblast pokrivena. Uput za odloženu (nehitnu) CT dijagnostiku u drugu zdravstvenu ustanovu, istog ili višeg nivoa zdravstvene zaštite daje izabrani lekar Doma zdravlja na osnovu mišljenja lekara specijaliste. Uput je potrebno overiti u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. – Navodi se u saopštenju Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  1. Opet?! Pa kvari se svaka 3-4 meseca i ne radi mesecima. Sta mu radite? Tako velika bolnica bi trebala da ima jos jedan CT skener i bar jedan MRI skener. Ovako se zivoti pacijenata izlazu riziku, jer lekari nemaju nacina da dijagnostikuju pravovremeno. Komisije u filijali rep. fonda za ZO, odobre jedan uput na dan. Tako su shvatili svoju ulogu da dalje neces proci i ako si na samrti. Sredstva iz budzeta se trose na raznorazne gluposti, a za osnovne potrebe stanovnistva nema para. Sramota!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.