U nedelju više ulica zatvoreno za saobraćaj

Podeli:

Četvrti Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 6. oktobra, u 11 časova, kada sa Trga slobode, ispred Gradske kuće, startuje glavna trka. Osim te, biće i ovoga puta organizovana i “Trka zadovoljstva”, kao i trke za učenike viših i, po prvi put, nižih razreda osnovnih škola, uz tradicionalnu “trku beba”, najavili su organizatori, istakavši da dosadašnji broj prijavljenih učesnika, koji je premašio 700, ukazuje da će biti oboren dosadašnji rekord i da će gradskim ulicama u nedelju trčati oko 800 polumaratonaca i rekreativaca.  Trku su najavili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i predstavnici organizatora, Atletsko – rekreativnog kluba “Petrovgrad”. Jedan od pokretača i organizatora trke, Miroslav Molnar, istakao je da ima prijavljenih takmičara iz nekoliko zemalja, da je učešće potvrdilo 26 takmičara iz Bosne i Hercegovine, četvoro iz Rumunije, troje iz Crne Gore i po jedan iz Hrvatske, Italije i Makedonije, te će Zrenjaninski polumaraton ove godine imati međunarodni karakter. Učešće su najavili i pojedini poznati srpski maratonci, a u ženskoj konkurenciji nastupiće i dosadašnja dvostruka pobednica, Novosađanka Aleksandra Burkanović, koja je slavila na prvom i drugom polumaratonu. 

 Trči se već uobičajenom trasom, kao i prethodne tri godine održavanja polumaratona, a ulice u kojima će saobraćaj u nedelju, 6. oktobra, privremeno biti obustavljen od 10 do 14 časova su sledeće: Trg slobode, odakle kreće START, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog fronta, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i CILJ. 

 Start polumaratona i trke zadovoljstva je u 11 časova sa Trga slobode. Trka zadovoljstva je u dužini od 7,04 km, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama, dok će polumaratonci istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 km.  Organizatori pozivaju sve naše sugrađane koji žele da se oprobaju u trci, kotizacija za učešće je 1.600 dinara, a prijave se primaju i na sam dan održavanja polumaratona. Takođe pozivaju i sve one koji ne trče, da podrže učesnike, bilo na startu, cilju ili uz trasu kojom se trči.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga