TESTOVI POKAZALI, ovi automobili nisu bezbedni za vožnju!

Podeli:

EuroNCAP je objavio rezultate testova bezbednosti koji su obuhvatili kako one najnovije, tako i nešto starije modele automobila koji se trenutno prodaju na evropskom tržištu.

U poslednjoj turi testova, ova nezavisna organizacija sa sedištem u Briselu ispitala je 12 modela automobila. Njih 11 testirano je sa standardnim bezbednosnim paketima, dok je jedan ispitan i u varijanti sa dodatnom bezbednosnom opremom.

Maksimalnih 5 zvezdica dobili su: Audi Q7, Ford Kuga, Ford Mondeo, električni Porsche Taycan, novi Renault Captur, Subaru Forester, Tesla Model X, kao i nedavno predstavljena 4. generacija Škode Octavia.

Najvišu ocenu dobio je i novi Peugeot 2008, ali tek kada je testiran sa dodatnim paketom bezbednosne opreme, dok je standardna verzija ocenjena tek sa 4 zvezdice.

Sestrinski MPV modeli VW grupe, Seat Alhambra i Volkswagen Sharan, koji su već duže vreme u prodaji u Evropi, takođe su imali po 4 zvezdice, a podbacio je Jeep Renegade sa svega 3 zvezdice, pre svega zbog lošeg rezultata na polju zaštite pešaka i manjkavosti na polju bezbednosnih sistema asistencije.

Izvor:alo.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga