Svi građani koji imaju pravo na besplatne akcije dobili su po 31 akciju Telekoma. Novo saopštenje za njih znači da će po svakoj akciji dobiti po 2,19 dinara neto što znači 68 dinara ukupno. Datum isplate će biti naknadno objavljen.
„Bruto iznos dividende po akciji je 2,58 dinara, a na šta imaju pravo svi zakoniti imaoci akcija Telekoma Srbija na dan 15. oktobra, navodi se u obaveštenju koju je potpisao generalni direktor kompanije Predrag Ćulibrk.
Prema podacima dostupnim na Centralnom registru hartija od vrednosti, Telekom Srbija ima miljardu akcija, najveći akcionar je Republika Srbija 58,1 odsto, a sam Telekom ima 20 procenata svojih akcija dok je ostatak u vlasništvu fizičkih lica.
Kako do novca
Novac od dividende građani, po uplati kompanije, mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija Telekoma.Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

Koliko imamo akcija

Da podsetimo, po pet akcija NIS početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana koji su potom dobili i po jednu akciju Aerodroma „Nikola Tesla“, a zatim i po 31 akciju Telekoma.Jedna akcije NIS danas vredi 558 dinara, a Aerodroma 930 dinara.Za razliku od NIS i Aerodroma, akcijama Telekoma ne može se trgovati na berzi, ali po osnovu dobiti ove telekomunikacione kompanije moguća je isplata dividende, što se sada i dogodilo.