Sportske igre mladih – Karavan radosti i prijateljstva u Zrenjaninu

Podeli:

„Karavan radosti i prijateljstva sportskih igara mladih Srbije“ biće održan 21. maja, u Kristalnoj dvorani u našem gradu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, načelnica SBUO Snežana Vučurević, direktor JU „Sportski objekti“ Bojan Mijatov, generalni sekretar SSGZ Vukosava Đapić Atanacković i sekretar Saveta za školski sport Jovan Lekić.

Salapura je rekao da su Sportske igre mladih svečano otvorene juče u Novom Sadu, a da se već na početku može reći da će ove godine manifestacija okupiti veliki broj dece iz dvadeset pet gradova i opština.

– Svi koji organizujemo ovaj događaj u Zrenjaninu smo na istom zadatku, da širimo ideju sporta, tolerancije, druženja, solidarnosti i zdravih stilova života – rekao je Salapura.

Istakao je da je mesec maj mesec u našem gradu mesec u kome ima mnogo događaja koji promovišu sport i koji pružaju dobar primer mladima i uputio apel školama da se prijave i pošalju ekipe, profesore i nastavnike kako bi manifestacija bila što uspešnija.  

Načelnica Snežana Vučurević je kazala da su Sportske igre mladih najveća sportska manifestacija za decu i omladinu koje imaju regionalni karakter.

– Zadovoljstvo svih nas jeste što će ova čarolija druženja, razigranosti, radosti i takmičenja stići i u srce srednjeg banata, u grad Zrenjanina – rekla je ona i izrazila očekivanje da će u tome učestvovati veliki broj dece.

Jovan Lekić kazao je da se Igre mladih u našem gradu održavaju treći put, da je reč o veoma popularnoj manifestaciji, a da će takmičenja biti organizovana u disciplinama – basket, fudbal, šah, odbojka, odbojka na pesku i stoni tenis, kao i da su prijave u toku.   

Vukosava Đapić Atanacković pozvala je sve da se prijave, a pored škola, uputila je apel i klubovima da uzmu učešće u manifestaciji kako bi zajedno pokazali da je Zrenjanin grad sportova. Kazala je i da je cilj manifestacije druženje i fer plej. 

Bojan Mijatov izrazio je zadovoljstvo što školski sport funkcioniše na najbolji način i da ima veliku ulogu u prepoznavanju talenata.

– Zahvalni smo svim nastavnicima i profesorima na tome što rade sa decom, jer, svi vrhunski sportisti uglavnom potiču iz školskog sporta – rekao je Mijatov.  

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Već 23. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 9. godina iz Bosne i Hercegovine i 6. godina iz Republike Srbije omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Državno prvenstvo biće održano u Beogradu, u drugoj polovini jula, a najbolji među najboljima plasiraće se na Međunarodno finale u avgustu, u Splitu.

Izvor,foto:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga