Sedamnaest vozača pod dejstvom alkohola

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 220.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nedržanja potrebnog odstojanja – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 16 učesnika u saobraćaju i izdato je 80 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač ostala isključenja i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neipsravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga