Smatra da će nove mere ako ne danas, biti saopštene sutra, ali da joj nisu poznati detalji.

Ona je u uključenju za TV Prva rekla da je predsednik Aleksandar Vučić juče na sastanku oba krizna štaba kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić, pitao srpske lekare da li je potrebno da dođe do zatvaranja ova tri grada.

– Rekli su „još uvek ne, videćemo u sledeća 24 sata“. Mislim da će, ako ne danas, onda u toku sutrašnjeg dana nove mere biti saopštene. Da li će one one podrazumevati potpuno zatvaranje ova tri grada ili delova grada, ne znam, jer se sitaucija menja bukvalno iz sata u sat – rekla je Vasiljević.

Navela je da bi eventualno takve mere podrazumevale da ne postoji putni transport civila između tih gradova, da ne može da se izađe niti uđe u te gradove. To su, dodaje, mere koje su bile i u Kini.

– To je nešto što je jedina sigurna varijanta da se zaraza neće širiti po celoj zemlji – kaže Vasiljević.

Pretpostavlja da bi, dodaje, u slučaju takvih mera za tri grada bio omogućen normalan transport prehrambenih i medicinskih proizvoda.

Upitana šta bi bilo sa radnicima iz tih gradova koji rade u drugim mestima i da li bi oni imali neke posebne dozvole za kretanje, Vasiljević kaže da joj detalji nisu poznati.

– Ne znam. Saznaćemo pravovremeno. Ne brinite se, neće biti proglašene nove mere pa uvedene za sat vremena. Ljudi će imati vremena da se organizuju – kaže Vasiljević.