Saobraćajna policija upozorava vozače!

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

Policija foto Dragan Prvulović (2)U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 61.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: prolaska kroz crveno svetlo – jedna i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 35 učesnika u saobraćaju i izdato je 105 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja.

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  1. Saobraćajna policija treba da deluje preventivno,da interveniše tamo gde postoji mogućnost ugrožavanja ljudskih života,centralni deo grada,raskrsnice,posebo ulice Koče Kolarova,Laze Kostića,uopšte gradsko jezgro,gde se pravi najveći broj prkršaja,a njih nema da intervenišu,ali ih zato ima na delovima puta gde nema nikakve mogućnosti da se ugrozi beybednost bilo koga,već vrebaju dali se prekoračila brzina za koji km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.