Ratari ponovo dobili spor protiv Tenisa

Upravni sud u Novom Sadu ponovo je dao za pravo banatskim ratarima, koji su drugi put tužili Pokrajinski sekretarijat za dodelu zemljišta u Zrenjaninu na 30 godina firmama Tenis i Food planet, piše “Danas”. Reč je o preko 3.000 hektara najboljih oranica državnog poljoprivrednog zemljišta, u nekoliko katastarskih opština na području Zrenjanina.

Donetim rešenjem Upravnog suda preporučuje se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu ponovno odlučivanje o dodeli zemljišta investitorima kao i odlučivanje o žalbi Saveza udruženja poljoprivrednika Banata.

“Doneta je identična presuda kao i prošli put. Zadovoljni smo odlukom suda jer smo dobili spor protiv Tenisa i Food planeta. Sada je na redu Pokrajinski sekretarijat da postupi po preporuci suda i na osnovu naše žalbe. Ukoliko ne postupe po našoj žalbi, mi ćemo i treći put tužiti ovaj organ i u tom slučaju Upravni sud će naložiti izvršenje svojih odluka”, objasnio je za “Danas” predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut, koji je i koordinator odbora za poljoprivredu Skupštine slobodne Srbije.

Više pročitajte na sajtu Danasa.

 

 

 

 

Izvor:danas.rs

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.