Radila kao trudnica dve nedelje pred porođaj, dobila otkaz kada je trebala da se vrati

Život u Zrenjaninu nije za samohrane majke, to se moglo zaključiti u razgovoru sa dvadesettrogodišnjom Ivanom Tomašević, samohranom majkom koja ima 2 sina, jednog od 3 godine i drugog od 11 meseci. Kada je trebala da se vrati na posao jednostavno više nije imala gde.

10153172_738007796282530_811192434206208101_n

“Ja sam bila na porođajnom kada sam dobila drugo dete. Ono je trebalo da istekne 16 decembra, a juče iz firme su me zvali da sam dobila otkaz koji sam morala da potpišem. Ne daju mi ni godišnji odmor da koristim kao ni bilo šta drugo. Kao razlog ništa nisu naveli i sada praktično kada sam trebala da se vratim na posao nisam mogla. Čula sam da daju otkaze ali isto tako primaju i nove ljude” navodi samohrana majka.

10841174_738008272949149_116694357_n

U Drekslmajeru je radila godinu dana i sedam meseci, a kako će dalje nije znala da nam odgovori. Ona je htela da ostane da radi tamo, a sada to nije moguće

“Prošle nedelje sam se čula sa firmom, gde su mi rekli da treba da vide da li ću početi da radim 16. decembra na liniji ili ću biti na godišnjem. Nikakav razlog nisu naveli kao otkaz. Godišnji odmor mi ne daju da iskoristim. Ukoliko su hteli da mi daju otkaz, mogli su da najave kako bih tražila alternativu. Pomoć trenutno imam od majke, otac deteta ne plaća alimentaciju. Živela sam od te firme i posla”, a sada joj je život  neizvestan rekla je Ivana.

“Radila sam 16 dana pred porođaj, 3 puta sam padala u nesvest. Nisam dozvolila da dođe Hitna pomoć, već sam nastavila da radim”, govori nam razočarana majka dvoje dece. Ona je 15. otišla na bolovanje, a 31 decembra se porodila prošle godine.

10847023_738008026282507_453444513_n

Prethodni odgovor iz ove značajne kompanije nismo dobili ni za 41. osobu koja je dobila otkaz u Drekslmajeru. Isto tako ni ovaj put nismo mogli da dobijemo druge stranu koja bi se oglasila tim povodom.

Neverovatna situacija se dešava u ovom gradu i državi. Dok su političarima puna usta o tome da nestajemo kao narod i da treba da se rađa što više dece u stvarnosti se dešava sasvim suprotno. Ivana Tomašević nije tražila od nas nikakvu pomoć, nije tražila posao da joj nađemo i pored toga što ima dvoje male dece koja će svaki dan morati da jedu. Želela je da se skrene pažnju na nepravdu i stvari koje se događaju.

Pored svega toga mislimo da svaka majka mora da ima osnovnih uslova za život, kako bi deca mogla normalno da žive i da rastu bez briga i problema. Apelujemo na sve dobre ljude koji mogu na bilo koji način da joj pomognu da to i urade. Kontakt telefon Ivane Tomašević je 0621117484 za sve informacije, pa makar i moralnu podršku koja u određenim trenucima mnogo znači.

 

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

 1. Ova nesretnica mi je nesretnica mi je bivsa koleginica!!Nije slucaj za zaljenje!!!U istoimenoj firmi nije radila ni dve nedelje,a otisla je uredno na trudnicko!Sve u zivotu joj je menjanje partnera tj. muzeva!Nije naglasila da su joj deca od dva razlicita muskarca,a sa trecim muskarcem je u braku!Olos jedan!!

  1. Sve je lazzzzzz zasto epitate nju licno ovo je pred postavljam bivsi suprug njen ja je poznajem i mislim i znam da su to samo glsine .A njemu bi bilo bolje da obidje ponekad dete i da placa alimentaciju

 2. Nazalost je i moja koleginica. Pricu koju je predstavila novinarima apsolutno nije tacna. Vrlo kratko je radila u firmi,jer je brzo otisla na trudnicko bolovanje. Kad se zaposlila vec je bila u drugom stanju i pokusala je dete da nametne koligi koga je upoznala na poslu. Zbog velikog stomaka pricala mu je bajku kako nosi trojke i ko zna jos koliko lazi. Momak je savestan pa ju je ozenio. Tek kad je rodila jedno dete on je saznao kava je doticna Ivana osoba i pokrenuo je proceduru za pokretanje razvoda. Treba li on da placa detetu alimentaciju? Zao mi je dece,a o njoj nemam lepih reci.

 3. a sa trecim je u braku kom je pokusala da utrapi to jadno dete… sirila price da nosi trojke kako bi opravdala toliki stomak, a kad je on saznao da nije njegovo dete pokusala da uvali alimentaciju jer je dete rodjeno u braku… a kad se saznalo da je trudna paradirala je po firmim, svadjala se i neprestano se pozivala na svoja prava kako ona kao trudica ne mora da radi jer je trudna… ne olos nego ko je zna sve mu je jasno o cemu se radi… normalno svi jedva docekaju da pljuju Drexmajer…

 4. ne treba pod tudjim imenom pisati,i nekog ko ima dvoje dece blatiti,lagati,svako neka prvo ocisti djubre u svojoj kuci,pa onda dalje,a ne da im je dusevna hrana tudja nesreca

 5. Ivana je radila do kraja decembra i nije se izvlacila na trudnocu nikad nista nije trazila od doticnog lazova koji je pljuje sa sva vrata da sebe uzdigne prica lazi a ne istinu..sta mu traze ivanine slike po fb ako je toliko pljuje sto je tek sad razvod i to je ona pokrenula bila a ne on sto ga je molila za razvod sto jopj nije dao odmah?Sto je bio molio da mu se vrati u tu bedu akjo je to sve istina?

 6. Njena stvar je dal ima 5 ili 1 dete sa istim ocem…Bolje gledajte vas zivot a ne tudj da vam se ne desi isto sto i njoj,svi je krivite a culi ste samo njegovu verziju a ne i njenu!!!

 7. Sad ostaje pitanje dal ona zan koje otac deteta? I kakva je to osoba da sebi dozvoli da ostane bez primanja pored dvoje maloletne dece… ako nekog interesuje u vezi ovog slucaja detaljnije nek se obrati u socijalnu sluzbu zrenjanin oni su upuceni u ceo slucaj

 8. Naravno da zna ko je otac deteta i to odlicno zna ko je….A vi se bolje bavite svojim zivotom a ne tudjim!!!

  1. Author

   Gospođa se obratila nama sa željom da joj pomognemo oko situacije u kojoj se našla. Želela je da objavimo njen slučaj u koji joj se dogodio.

 9. Nije ona kriva sto je ostala bez posla…Sta sad pokusavate da joj unistite totalno ziwot i oduzmete i decu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.