Putnički vozovi od Novog Sada do Zrenjanina od jeseni

Putnički vozovi od Novog Sada do Zrenjanina od jeseni

Redovan putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina trebalo bi da se uspostavi krajem godine, tačnije od 1. septembra 2018. godine.
Jedan od razloga zašto nema putnika je i brzina prevoza na željenu destinaciju. Putnika u vozovima iz Novog Sada za Zrenjanin, i obrnuto, nema već 12 godina, a od jeseni bi oni mogli da putuju novim ruskim dizel-motornim garniturama.
Kako bi se dva najveća grada Bačke i Banata povezala kroz redovni putnički saobraćaj, potrebno je prethodno da se završi remont 113 kilometara pruge Pančevo – Orlovat – Novi Sad. Kako je ranije najavljeno, radovi bi trebalo da budu gotovi do 30. juna.
Ovo će značiti i bolje povezivanje Novog Sada sa Temišvarom, sa kojim deli titule Evropske prestonice kulture. A o tome koliko bi značilo železničko povezivanje Novog Sada i Zrenjanina, odnosno Temišvara.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nedavno je izjavila da će biti potpisan komercijalni ugovor za treću deonicu brze pruge Beograd – Budimpešta, između Novog Sada i Subotice.
Izvor: 021.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *