Prodaje se hostel u centru Zrenjanina (FOTO)

Podeli:

Pad kamata na oročene bankarske depozite je mnoge naše sugrađane, koji imaju štednju u banci, navelo da razmišljaju o kupovini nekretnine koju bi izdavali i od kirije eventualno ostvarili veći prihod nego od kamate u banci.
Ponuda nekretnina u Zrenjaninu je veoma dobra, ali teško je naći kvalitetnu nekretninu koja vlasniku može doneti pristojnu mesečnu rentu.
U razgovoru sa Vladimirom Kiseljevim, vlasnikom agencije za promet nekretnina „Mega City Union“ istražujemo za koliko godina kupac nepokretnosti u Zrenjaninu može da vrati uloženo.

-U ponudi imamo dosta nekretnina, a situacija na tržištu je takva da se investicija u nekretninu može vratiti prosečno za 20-30 godina.
Dvosobni stanovi na Bagljašu se prodaju po ceni od 25.000 evra, a prosečna renta je oko 100 evra, što znači da se ulaganje vraća tek posle 20 godina, dok se trosobni stanovi na 4. julu, čija je cena preko 40.000 eura rentiraju po istoj ceni, najviše zbog visoke cene grejanja i ostalih komunalija. Kod ove investicije je potrebno više od 30 godina da se vrati uloženo, ističe Kiseljev.

Nekretnine u ponudi koje brže mogu vratiti uložen novac, a kod kojih se uložena investicija može povratiti za manje od deset godina je prenoćište-hostel u centru grada u neposrednoj blizini Hotela Vojvodina.

Kod nekretnina ovog tipa je veoma bitna lokacija i to dosta utiče na brz povrat investicije. 
Hostel u centru Zrenjanina ima 7 soba, a prema rečima vlasnika, može se dobiti minimum 500 evra od izdavanja. Vrednost hostela je procenjena na 60.000 evra.
Izuzetno visoku ocenu ovaj smeštaj dobio je na sajtu www.booking.com

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga