Proba Vojne parade

Podeli:

U Zrenjaninu  su u toku  završne pripreme za jednu od najvećih državnih manifestacija, centralna proslava Dana vojske Srbije i Dana pobede koja će se održati 09.maja u 12 časova na Trgu slobode i ul. Aleksandra I Karađorđevića.

Defile jedinica Vojske Srbije počeće nakon predavanja raporta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića vrhovnom komandantu Vojske Srbije, predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću. U defileu će učestvovati više od 1000 pripadnika Vojske Srbije, a kako je najavio portparol ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kapetan korvete Jovan Krivokapić, očekuje se i egzercir Garde kakav do sada nije viđen. Istovremeno će na Begeju, potezu kod pešačkog mosta, biti usidrena plovila rečne flotile Kopnene vojske, grad će preletati vojna avijacija, a na samom Trgu slobode i obodima trga biće prikazan TT zbor i deo vojnih vozila jedinica Kopnene vojske RS.

Svečani defile pripadnika Vojske Srbije kretaće se od raskrsnice kod centralne apoteke, duž Ulice kralja Aleksandra Karađorđevića, preko Trga slobode, do Ulice kralja Petra Prvog. Za građane koji žele da prisustvuju defileu na raspolaganju će biti trasa duž glavne ulice, kao i prostor Trga slobode oko spomenika Kralju Petru i prema hotelu, pozorištu, galeriji i muzeju, a s obzirom na veliko interesovanje i za generalnu probu i za samu manifestaciju, preporuka je da se u centar grada dođe blagovremeno, uz izbegavanje dolaska motornim vozilima. S obzirom na kompleksnu organizaciju događaja i veliki broj učesnika i gostiju, na prilazima centru grada biće ograničeno kretanje motornim vozilima. Očekuje se dolazak u Zrenjanin najviših predstavnika državnog i vojnog vrha, diplomatskog kora i drugih visokih gostiju, što podrazumeva i poseban režim bezbednosti.

 

Proslavu Dana vojske i Dana pobede u Zrenjaninu moći će da vide i televizijski gledaoci širom Republike Srbije, ali i sveta, jer je predviđen direktan TV prenos na Prvom programu RTS-a i satelitsko emitovanje. Dva velika LED ekrana na kojima će takođe ići slika RTS-a biće postavljena i na samom mestu održavanja vojne parade – na Trgu slobode i u glavnoj zrenjaninskoj ulici. Kamere RTS biće postavljene na više lokacija i za njih se takođe danas montiraju odgovarajuće konstrukcije.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga