Priveden kapetan broda koji se zakucao u splav na Tisi

Podeli:

Bračni par iz Taraša u letnjem periodu vreme najviše provodi na splavu koji se nalazi nizvodno na obali. Niko nije ni slutio na nesreću.

U nesreći koja se dogodila u noći između četvrtka i petka, kada je teretni brod na reci Tisi naleteo na splav, povrede su zadobili supružnici N. Antić (61) i D. Antić (61) iz Taraša. Njihovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, ali od udaraca imaju nagnječenje ramena i grudi.

U trenutku udara broda bračni par je spavao na splavu, a onda ih je probudila buka, poput one kada je nevreme. Potom je sve počelo da se trese.

Teretni brod prešao preko splava: Supružnici iz Taraša pukom srećom preživeli, brod smrskao vikenedicu na Tisi

Foto: Privatna arhiva

Bračni par iz Taraša u letnjem periodu vreme najviše provodi na splavu koji se nalazi nizvodno na obali. Niko nije ni slutio na nesreću, samo pre nekoliko dana svi su uživali na splavu.

– Kompletna konstrukcija pala je na njih, na svu sreću ostali su živi. Nekako su uspeli da se izvuku ispod ruševina i odu do obližnjih kuća gde su pozvali pomoć. Primljeni su u Urgentni centar gde im je ukazana pomoć. Za sada su dobro, ali imaju povrede, nagnječenje i istegnuće ramena i grudi, trenutno su kod kuće ne lečenju,ali ih očekuju lekarski pregledi i snimanja – kaže njihov sin.

Čovek koji je upravljao brodom, kako prenosi Telegrad, priveden je i zadržan na saslušanju.

Izvor:telegraf.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga