Preventivna akcija pojačane kontrole vozila

Podeli:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u periodu od 24. do 29. novembra 2014. godine, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole vozila i vozača pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”, u cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju.

saobracajna-policija
Osnovni cilj akcije, koja se sprovodi u saradnji sa Automoto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja i povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Tokom akcije, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga