Pogoršana epidemiološka situacija u Zrenjaninu, moguće uvođenje vanredne situacije

Nakon održane 11. sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga konstatovano je da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije. Najnepovoljnija je u gradu Zrenjanin, gde ima 135 aktivnih slučajeva. U Žitištu ima 5, Sečanju i Novoj Crnji po 4 i 12 aktivnih slučajeva ima u Novom Bečeju. 

“Prema poslednjim informacijama sa sednice Srednjobanatskog okruga, izvesno je da će u narednih nekoliko dana zasedati Krizni štab i najverovatnije doneti odluku o uvođenju vanredne situacije”, rekao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

To bi značilo uvođenje mera na teritoriji Grada Zrenjanina koje bi doprinele zaustavljanju rasta broja obolelih. Neke koje se razmatraju su: zabrana skupova i okupljanja, kao i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata. 

Svi pacijenti su zbrinuti u skladu sa težinom svoje bolesti. 

“Podigli smo broj kreveta, broj respiratora i kiseonička mesta. Testiranje, dijagnostika je podignuta i u tom smislu smo spremni. Moramo svi da se pridržavamo mera”, istakao je Salapura.

Inspekcijski nadzor je povećan. Bilo je 60 nadzora nad uglavnom  ugostiteljskim objektima u Zrenjaninu, a ukupno u srednjem Banatu 144. Šest sankcija je izrečeno, rečeno je nakon sastanka.  

Pojačan će biti inspekcijski nadzor u narednom periodu. 

Srednjobanatski upravni okrug u cilju postizanja veće efikasnosti u radu inspekcijskih službi na suzbijanju širenja virusa Covid-19, aktivirao KOL CENTAR sa brojem: 066/866-0-609, na koji građani mogu od 7.30 – 18.00 časova da prijave sve uočene nepravilnosti koje se odnose na primenu propisanih protivepidemioloških mera (zaštitne maske, fizička distanca, dezinfekciona sredstva i dezobarijere).

Do sada je 11 osoba prijavilo nepravilnosti, potvrđeno je RTV Santos. 

Apeluje se na poštovanje preporučenih mera, držanje distance i nošenje maski. 

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  1. Ova vlast prvo što je uradila 2012.godine produžila je rad kafedzija vikendom do 03 sata,pa su posle svojim redovnim posetama istim dokazali da su im kafedžije i kafane u srcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.