Počela nastava na daljinu na RTS 3 i RTS Planeti

Podeli:

Počela je škola na RTS-u. Obrazovni sadržaji emituju se na RTS 3 i na RTS Planeti.

Nastava na daljinu počela je u osam sati, biće pet dana u nedelji, a rasporedi se nalaze na sajtu Ministarstva prosvete www.rasporednastave.gov.rs.

Uputstvo za pristupanje RTS Planeti

Svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS Planeta. Tu se mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

RTS Planeta je dostupna na internet adresi rtsplaneta.rs. Da biste pristupili sadržajima preko mobilnog telefona potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (app store). Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na RTS Planetu, odmah ćete ugledati odeljak „Moja škola“ – nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji „Moja škola“ u glavnom meniju.

Časove možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Takođe, nastavu možete pratiti i na RTS 3 programu koji je dostupan na RTS Planeti, prema rasporedu časova koji vam je dostupan u Programskoj šemi (na sajtu RTS-a, RTS 3).

Ako ste na neki čas zakasnili ili ste ga propustili, a želite da ga pogledate na RTS 3 kanalu, to možete učiniti u naredna 72 sata.

Dodatne informacije o učenju na daljinu, roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga