Pevač Zoran Bušin, očevidac velike tragedije u Žitištu

Podeli:

Učesnik aktuelnog šou programa „Zvezde granda“ i naš sugrađanin, pevač Zoran Bušin, bio je očevidac krvavog pira koje je zadesilo Žitište u noć između petka i subote, u kafiću Makijato.

On je te noći bio zadužen za dobar provod i zabavljanje gostiju kafića, niko nije ni pomišljao da će se upravo tu dogoditi nezapamćena tagedija, sa petoro ubijenih nevinih ljudi, kao i više od dvadeset ranjenih.

 

zoran busin

-Znam da smo svirali „Lipe cvatu“, masa se bila stopila sa tom pesmom, u toku tog pevanja desila su se dva rafala koja su se meni činila kao tri sekunde, a u stvari čovek je ispucao trideset metaka oko sebe. I sa te tačke gledišta, sa bine koja je bila izdignuta, prve koje je mogao da pogodi jesmo mi koji smo stajali na toj bini, međutim ta masa koja je okružila njega, na žalost stradala je ni kriva  ni dužna. Policajca koji je stajao malo dalje od mene,  okrznuo je metak, ni sad ne znam kojom srećom u svoj toj nesreći ni jedan metak nije pogodio nas šestoro na toj bini.

Kao bivši policajac, kaže da u tom haosu i svom tom prizoru nije tada imao strah i nije mu strano da vidi nepomično telo. Mada sad posle svega toga, kaže da mu je teže i da nije lako izbaciti taj događaj iz glave, prosto za tako nešto je potrebno vreme.

-Ne poznajem čoveka koji je to uradio. Znam da je u baštu kafića ušao nekom prečicom, nije prošao kroz standardni ulaz, počeo je da puca, nije prošlo tri sekunde ljudi su se razbežali i bašta je bila prazna. Svi bi u tom trnutku prišli da pomognu, ja sam siguran, al niko nije sa sigurnošću ni svesnošću bio siguran šta se zapravo dešava i da li je čovek koji je pucao i dalje tu. Policija je malo posle toga bila tu, al sistem obezbeđenja po meni, nije bio na dovoljnom nivou i da jeste bilo, niko ne garantuje da se ovako nešto ne bi dogodilo kako god.

Zoran ističe da je puka sreća za sve one koji su bili na tom mestu, a da ih je metak promašio, žao mu je svih onih koji tu sreću nisu imali i da će ovu noć i ako to ni najmanje ne želi, pamitit ceo život.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga