Ovako će izgledati fabrika Eseks u Zrenjaninu (FOTO)

Ovako će izgledati fabrika Eseks u Zrenjaninu (FOTO)

Kompanija Eseks će izgraditi pogon u Zrenjaninu.  Investiraće 30 miliona evra i proizvodiće emajlirane bakarne žice. Potpisan je danas ugovor između grada Zrenjanina sa predstavnicima južnokorejske kompanije Eseks oko kupovine 7 hektara zemljišta u industijskoj zoni. Fabrika će zauzimati 15.000 m2 i biće zaposleno oko 160 ljudi, rečeno je danas na konferenciji, povodom simboličnog početka izgradnje u vidu postavljanje cigala na improvizovanu maketu. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić posetio je Zrenjanin, zajedno sa predsednikom Vlade AP Vojvodine, Igorom Mirovićem. U industrijskoj zoni je održana konferencija za novinare tim povodom. Početak proizvodnje planiran je odmah po završetku izgradnje fabričke hale, početkom četvrtog kvartala ove godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u fabrici “Essex Europe” u Zrenjaninu prosečna neto plata biti 90.000 dinara, a za radnike 67.400 dinara.

3 Comments

 1. A bakar raste na banatskim njivama i bas takva industrija treba za poljoprivredu i stocarstvo.

  1. Bakar je provodnik, a gotovo sva industrija je automatizovana i zasniva se na tehnologiji pa kad hocete da upalite svetlo u stali tesko bez kabla, da pomuzete kravu, a muzalice rade opet na struju, da upalite traktor i on ima el. instalacije, ako hocete da upalite sisitem kap po kap tim pumpama opet treba energija da bi radile….Malo razmisljajte van okvira.

   1. A isto tako svakoga dana Vi (kao i svako ljudsko biće) ujutru kad ustane mora nešto da pojede. Pa u podne opet. Uveče opet. A često i između obroka jede nešto. I tako svako živo biće SVAKOG dana.
    A bakar ne možete jesti ma koliko vi razmišljali van okvira…
    Primedba gore je na mestu. Plodnu zemlju imamo. Rude bakra nemamo (al zato imamo jeftinu radnu snagu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.