Odgovor policije na nasilje, nakon što je dvoje dece pretučeno

Podeli:

Jučerašnji tekst o dvoje pretučenih maloletnika izazvao je veliku pažnju javnosti, zbog samog nemilog događaja i nereagovanja ljudi koji su se našli u neposrednoj blizini. Policija je reagovala po prijavi u kratkom vremenskom periodu i privela petoricu počinioca isto veče, 16 septembra uveče. Oni su privedeni u PU Zrenjanin.

Policijska uprava Zrenjanin

Želeli smo da saznamo više od PU Zrenjanin, od saopštenja poslatom drugim medijima, ali smo ostali uskraćeni za odgovore na neka pitanja.

-Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv devetnaestogodišnjeg mladića iz Zrenjanina, i protiv još četvorice maloletnika, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Oni se terete da su 16. septembra ove godine u Zrenjaninu na Žitnom trgu fizički napali dvoje maloletnika, navodi se u saopštenju policije poslatom RTV Santos.

Ipak, ostali smo uskraćeni za odgovore na pitanja da li su počinioci ranije činili slična dela i da li postoji evidencija o njima.  Nismo dobili odgovore da li je evidentiran navodni napad na službeno lice, kao i koliko se često dešavaju slučajevi maloletničkog nasilja.

Protiv petorice mladića će se voditi postupak zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. S druge strane, ostale su traume kod dvoje napadnute dece i neverica da ovako nešto može da se dogodi u Zrenjaninu, donekle mirnom gradu na Begeju. Na svakom od nas je da činimo sve što možemo, prvo na edukaciji, a potom i zaštiti dece. Ipak su ona najveće bogatstvo!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga