Obratite pažnju: Pojačana kontrola saobraćaja

Podeli:

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Automoto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 23. do 28. juna 2014. godine, u vremenu od 07:00 do 20:00 časova, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”.

Saobraćajna-policija1
foto:7dana.info



Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanja pravila saobraćaja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga